Отборът на Олимпиакос се класира за финала в турнира за Суперкупата на Гърция. Възпитаниците на Йоргос Барцокас победиха Перистери с 84:64 в първия полуфинал за деня в Родос. Така грандът от Пирея ще се изправи срещу Панатинайкос или ПАОК, които играят един срещу друг по-късно днес.

Това бе първия официален мач за Олимпиакос без Александър Везенков в състава си.  Българският национал, който изведе “червено-белите до требъл през миналия сезон, ще играе за Сакраменто Кингс в НБА през тази година.

End of the game! | #SuperCup2023#OlympiacosBC #TogetherWeFight #ThisIsPiraeus pic.twitter.com/CNR0DsczzC

— OLYMPIACOS BC (@Olympiacos_BC) September 29, 2023

Барцокас предприе две промени в стартовата си петица в сравнение с тази от миналия сезон - Алек Питърс започна на позиция четири, а Никола Милутинов бе титулярният център, като Мустафа Фал бе негова резерва.

Олимпиакос постави силен старт на мача и със серия от 16:3 си осигури убедителен аванс. Перистери обаче не беше готов да се предава толкова лесно и тимът на Василис Спанулис заличи напълно своя дефицит, като дори поведе с точка при 29:30 в началото на втората четвърт. Оттам нататък обаче сребърните медалисти в Евролигата повече не дадоха шанс на своя съперник и разликата се качи до точно 20 точки във финалния период.

Никола Милутинов и Найджъл Уилямс Гос бяха над всички в повторните си дебюти за Олимпиакос, като първият записа дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, а вторият също вкара 16 точки. Костас Папаниколау допринесе с 12 точки. Люк Сикма игра 15 минути от резервната скамейка, без да вкара кош.

Джейлън Хендс постигна 24 точки и 7 борби за отбора на Перистери. Кени Уилямс наниза 12, а Неманя Дангубич бе точен с още 11 точки.