Ливърпул посреща Уест Хам в любопитна среща от 6-тия кръг на Премиър лийг. Мърсисайдци се намират в чудесна форма, като записаха четири поредни победи в първенството и вече в 16 поредни срещи нямат поражение в Премиър лийг.

През седмицата тимът на Клоп победи австрийския ЛАСК като гост с 3:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. Уест Хам също се представя добре от началото на сезона, като има 10 точки от първите 5 мача, а през седмицата спечели срещу ТСЦ Бачка Топола с 3:1 в групите на Лига Европа. Ливърпул има добър баланс срещу днешния си съперник, като се намира в серия от три поредни поредни победи срещу “чуковете”.

Team news 📋

How we line up for #LIVWHU this afternoon 👊

— Liverpool FC (@LFC) September 24, 2023

Тиаго Алкантара остава контузен и няма да може да играе за мърсисайдци. Така Клоп днес залага на обичайната формация 4-3-3, като е предприел няколко промени в състава си в сравнение с предишния кръг и победата над Уулвърхамптън. Върджил ван Дайк, който игра и в Австрия, се завръща в защитата на Ливърпул и ще партнира на Жоел Матип, а по бековете ще са Джо Гомес и Анди Робъртсън.

В средата на терена отново ще действат Доминик Собослай, Алексис Мак Алистър и Къртис Джоунс. В нападение Клоп е заложил на Дарвин Нунес и Луис Диас, които  играха срещу ЛАСК и заемат местата на Диого Жота и Коди Гакпо, като разбира се, Мохамед Салах също е сред титулярите.

Your Hammers ⚒️ pic.twitter.com/BTVwEEJAsI

— West Ham United (@WestHam) September 24, 2023

Дейвид Мойс няма да може да използва Аарън Кресуел днес, като наставникът не прави никакви промени в сравнение със загубата в предишния кръг от Манчестър Сити с 1:3. Атаката на “чуковете” ще води Майкъл Антонио, подпомаган от Джаръд Боуен, Джеймс Уорд-Праус и Лукас Пакета. В средата на терена за Уест Хам ще действат Томаш Соучек и Едсон Алварес.

ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): Алисон; Гомес, Матип, ван Дайк, Робъртсън; Собослай, Мак Алистър, Джоунс; Салах, Нунес, Диас

УЕСТ ХАМ (4-2-3-1): Ареола; Цоуфал, Зума, Агуер, Емерсон; Соучек, Алварес; Боуен, Уорд-Праус, Пакета; Антонио