Един от най-големите таланти в школата на Септември (София) Симеон Александров даде интервю пред BgDerby.com. Роденият през 2003 година национал, който играе като ляво крило, сподели мнението си за Септември U17, преминаването му от Локо Пловдив в столичани, дебюта си за столичния тим и мечтите си с ПСЖ.

 - Как минават дните ти във време на Covid-19, успяваш ли да тренираш и на какви упражнения наблягаш?
 - Както на всеки човек, в момента дните минават трудно, защото сме свикнали на един начин на живот и изведнъж всичко се променя. Да, намирам начин да тренирам, но в домашния условия - наблягам повече на физическата част и разбира се на техниката.

 - Преди спирането на първенството отборът на Септември бе на първото място в U17. Каква е основната разлика между вас и останалите отбори?
 - Ние сме много добър колектив играем отборно, а останалите отбори играят повече индивидуално. Това е разликата и затова сме на първо място. Според мен, основният ни конкурент за първото място е Ботев Пловдив.

 - Под ръководството на Андрей Андреев играете атакуващ футбол, като сте най-резултатният отбор в U17. Какво промени той в изискванията си към вас и на какво наблягате в тренировъчния процес?
 - Той винаги едно и също е искал от нас - да сме спокойни на терена и да играем футбол. Да се забавляваме вътре, когато играем. Наблягаме повече на техниката и към тактическата част.

 - Как се осъществи преминаването ти от Локомотив (Пловдив) в Септември?
 - Много отбори ме искаха в София, обаче аз не се чувствах готов да живея далеч от семейството си. Мислех как ще свикна с отбора, как ще ме приемат и накрая ми дойде офертата от Септември и реших да отида да видя условията какви са. Реших, че там е за мен най-доброто място да се развивам. Основното нещо, което ме впечатли, е че там много повече можех да се развивам от колкото в Пловдив, имаше много по-добри отбори и играчи.

 - Какво най-много те впечатли в школата на Септември?
 - Дават шанс на младите си играчи - това ми беше най-голямото впечатление. Условията са много по-добри в сравнение с другите отбори.

 - В личен план сезонът за теб е доста успешен, реализира много голове. Колко точно са те и има ли някой, който би отличил?
 - Да, доста успешен сезон направих и много се радвам за това. Имам точно 26 гола. Голът, който бих отличил, е този срещу Ботев Пловдив - отбелязах от дузпа и с този гол победихме и останахме на първо място.

 - Вече записа своя дебют за мъжкия отбор на Септември? Как се почувства в онзи мач и кой е най-специалният двубой до момента за теб?
 - Това се случи в мача с Лудогорец-2, завършихме наравно 2:2. Имах много напрежение, защото ми беше дебютният мач и си мислех дали ще се справя с мъжкия футбол. Радвам се много, че успях да дебютирам. Специален двобой е за мен дебютът ми, защото тогава се представих много добре - направих асистенция и не мога да ви опиша колко хубаво е чувството, на всеки футболист го пожелавам.

 - На кой европейски отбор симпатизираш и имаш ли идол?
 - Симпатизирам на ПСЖ и идолът ми е Неймар. Дано един ден да имам този шанс и да играя с него в любимия ми отбор.

 - Кой те запали по футбола?
 - Баща ми, той играеше по селата и аз ходих с него да го гледам. След всеки мач ме учеше как да подавам топката, как да я спирам и благодарение на него сега съм на това ниво.

 - Как минаваше един твой ден (в нормална обстановка в Септември), къде учиш, къде живееш и изобщо разкажи за ежедневието си?
 - Живея в хотел на Царско село, уча в 57-мо спортно училище на Септември. Сутринта ставане, закусваме и отиваме на тренировка. Прибираме се, преобличаме се и отиваме на училище. След това се качваме на базата и тренираме индивидуално, след което вечеряме и се прибираме.

 - Ти си един от най-добрите футболисти в школата на Септември, има ли по-специално отношение към теб?
 - Треньорите винаги са ми обръщали по-специално внимание и това ме радва. Много пъти сме се виждали с г-н Чандъров, той винаги ми е помагал като съм в труден момент. Имам по-сериозни надежди в този отбор, като например да стана основен играч на Септември.

 - Какви са твоите амбиции във футбола като цяло, в краткосрочен и дългосрочен план, мечтаеш ли за трансфер в чужбина или на този етап искаш да се утвърдиш в Септември?
 - Мечтая един ден да подпиша с любимия ми отбор – ПСЖ. Засега мисля да остана в Септември, да натрупам опит в мъжкия футбол и се надявам един ден да играя в чужбина.

BgDerby.com