Германската Бундеслига може да бъде възобновена на 9 май - макар и без публика, съобщава „Билд“. Срещи в едно от водещите първенства на Стария континент не се играят от 13 март заради пандемията от коронавирус.

Според информацията е твърде вероятно мачовете да се възобновят през втората седмица на май, а не през уикенда на 2 май, каквато дата бе представена тази седмица от Германската футболна лига (DFL).

"За момента обсъждаме само планове - всичко останало ще зависи от много други външни фактори", обясни говорител на DFL, който уточни, че мачовете ще се провеждат при затворени врати. На стадиона ще могат да присъстват максимум 126 души, включително играчи, треньорски и медицински персонал, четири момчета, които подават топки, охраната на стадиона, представители от двата клуба и максимум 30 журналисти.

На този етап първите две нива на немския футбол са спрени до 30 април, а Трета лига се надява да рестартира на 16 май – също без публика, но тя е в рамките на компетенциите на Германския футболен съюз (ГФС).

Германия е една от четирите страни с най-голям брой заразени от коронавируса (над 119 000), а броят на смъртните случаи над 2 600 към момента.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!