Старши треньорът на Ботев Враца Даниел Моралес говори след загубата с 0:4 от Арда Кърджали в мач от деветия кръг на efbet Лига.

„В доста по-голяма част от мача имаше само един отбор на терена- това е Арда. Допуснахме много лесни и елементарни грешки за отбор, който има опит. Нищо не се получи, най-вече поведението на отбора, индивидуално и колективно – нула. По-голямата причина е в мен. Това е срам за града. Не е срамно да паднеш от един прекрасен отбор на Тунчев, но има значение как ще паднеш. Доста хора от Враца са се прибрали вкъщи да гледат мача, аз им се извиня вам, по-добре щеше да им е да останат на панаира“, започна той.

„Има неща, които мога да контролирам, но има и неща, които не мога. Всичко, което взимат като решение на терен, не мога да го контролирам. Аз съм виновен за това. Няма ден, в който не говоря за отношение, ние правим това, което обичаме. Има хора, които работят на място, което не харесват, но трябва да си изкарат хляба. Не мога да приема, че не уважаваме фланелката. Имаме добър отбор, може би причината е в мен, но не може да се представяме на това ниво. Няма да говоря за нито един футболист. Те взимат решенията, те играят на терена. Аз съм играл и съм се справял горе-долу добре“, продължи наставникът на врачани.

„Бяхме в тежка серия от съперници, приемам това нещо, но имаме потенциал да играем по-добре. Извинявам се на тези 5 човека, които дойдоха тук да ни подкрепят. Футбол не можеш да играеш без сърце и страст. Всеки треньор е пострадал в началото на кариерата си – и Моуриньо, и Гуардола, може би сега аз страдам. Не може аз да имам повече вяра във футболистите, отколкото те самите. Главите трябва да са чисти, има емблема, която трябва да защитаваш. Когато не се представяш на добро ниво, цените на футболистите падат. Ако се стараеш, ще имаш по-успешна кариера. Аз съм благодарен на Бог, че ми даде възможност да работя в Ботев Враца“, завърши Даниел Моралес.