Наставникът на Барселона говори пред журналистите преди утрешния домакински мач срещу Бетис.

"Всички, които се върнаха от международните си задължения, са добре, само с Гюндоган имаше уплаха. Но те са готови. Имаме труден съперник, голям отбор, страхотен отбор, технически един от най-добрите. С Иско, Айозе, Борха Иглесиас... Владеенето на топката е един от ключовите фактори в този мач. Трябва да спечелим тези три мача у дома и за това ни трябват феновете", започна треньорът на каталунците.

Наставникът на Барселона говори и за подновяването на договора си: "Говорих за това с Деко, с президента, преди това с Матеу... Треньорът също трябва да се справя добре. Тук става въпрос за успехи и титли, а не за дълги договори. Никога няма да бъда проблем за клуба. Нормално е, ако аз го виждам, или ако те го виждат. Но съм щастлив с нашия проект. Имаме страхотен отбор. Подновяването на договора ми ще бъде обявено скоро, няма съмнение в това.

Той говори и за състоянието на Илкай Гюндоган, Роналд Араухо и Педри: "Ще видим как е днес, но Гюндо е на разположение. Араухо се справя добре и ще бъде във форма тази седмица. Всеки има конкретен план, но това е елитен спорт. Във всеки отбор има контузии.

Xavi: "I talked about renewing my contract with Deco and Laporta, and before with Alemany. The coach must also perform. It's about achieving success and titles, not long contracts. I will never be a problem for the club." pic.twitter.com/pmr15HbZqc

— Barça Universal (@BarcaUniversal) September 15, 2023

С Педри сме много внимателни, но това е неизбежно. Това е нормално, случва се във всеки клуб, в Сити, в Мадрид. Много се говори за контузии, календарът е пълен. Откакто сме тук, сме свели до минимум контузиите. Доволен съм и в медицински, и във физически аспект".

Наставникът на Барселона коментира и налгането на големия талант на клуба Ламин Ямал: "Преди три седмици ми казвахте, че не смея да го пускам, а сега ми казвате, че го използвам прекалено много. Независимо дали ще започне или ще се появи от пейката, той ще бъде важен за нас. Той има естествен талант да прави разликата и няма никакъв проблем".

Чави говори и за малкия като бройка състав на Барселона: "Достатъчен е. Това е много добър състав и трябва да го докажем. Вярно е, че е къс, но ние разчитаме на играчите от школата ни. Има таланти по ниските етажи и ние ще се възползваме максимално от тях. Това ми харесва. Ще има ротации по необходимост. Има седем мача за 20 дни. Разполагаме със състава за това. Има играчи, които се завръщат от националните си отбори, и някои от тях ще получат почивка".

Наставникът на каталунците коментира и назначаването на Деко и Боян Къркич на директорски постове в клуба: "Удовлетворен съм от новата организационна структура. Общувал съм с Деко и Боян и се разбирам добре с тях. Те познават добре клуба и това е предимство, което ще имаме оттук нататък".

Чави коментира шеговито и номинацията си от ФИФА за най-добър треньор: "Когато говорят лошо за мен, аз се смея, защото тази година вие журналистите много ме критикувахте, но се оказа, че съм номиниран за "Най-добрият". Това е заслуга на клуба и на всички играчи, които са главните герои".