Адриан Андреев загуби на четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Шчечин (Полша) с награден фонд 145 хиляди евро.

Българинът отстъпи в оспорван двубой пред четвъртия в схемата и номер 86 в световната ранглиста Александър Шевченко от Русия с 3:6, 7:5, 5:7 за три часа на корта.

В началото на мача двамата си размениха по един пробив, след което Шевченко взе подаването на Андреев отново в осмия гейм и на собствен сервис затвори първия сет.

Втората част започна с три пробива, руснакът поведе с 3:1, но българинът изравни 3:3. В седмия гейм Шевченко отново спечели сервис гейма на съперника, а при 5:4 сервираше за победата, но Андреев направи нов пробив за 5:5. След това той продължи да играе силно, взе още два гейма и след серия от четири поредни спечели със 7:5, за да прати мача в трети сет.

В решителната последна част Шевченко стигна до пробив в осмия гейм, но Андреев изравни 5:5, след като спаси един мачбол. В следващата част той загуби отново подаването си, а при свой сервис руснакът направи 7:5 и стигна до крайния успех.

С достигането си до тази фаза на турнира Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста и 3990 евро от наградния фонд.