Наставникът на Интер Симоне Индзаги изрази надежда, че неговият отбор ще се представим добре и в утрешното градско дерби срещу Милан след отличния старт на сезона. Той също така подчерта, че очакванията към “нерадзурите” драстично са нараснали в сравнение с тези от преди началото на кампанията.

“Интер и Милан засега определено се справят добре. Това е едва четвъртият ни мач, но отново искаме да се представим на добро ниво. Това, че Давиде Фратези все още не е дебютирал като титуляр? Искахме Давиде на всяка цена. Той се адаптира успешно и тренира добре със своите съотборници от два месеца. Трябва да вземам решения и се радвам за това. През миналия сезон имаше момент, в който нямах право на избор, но след това ситуацията се промени и Интер се подобри. Фратези и Николо Барела играха заедно по време на предсезонната подготовка и доказаха, че могат да го правят както в Интер, така и в Италия. Интересува ме само това да вземам решения за доброто на отбора и за мен това не е проблем. Надявам се да мога да разчитам на Хуан Куадрадо и Алексис Санчес. Вчера видях Лаутаро Мартинес само за 30 минути, а днес ще видя какво е състоянието на Куадрадо и Санчес. Трябва да направя моя преценка. Някои играха 180 минути, а други само 45. Така че утре ще решим.

От неделя нататък ще мислим за Шампионската лига. Знаем колко е важно дербито за всички нас. Ще изиграем 7 мача за 22 дни. Иска ми се да мога да разчитам на всичките ми играчи, но няма да е лесно. Всички тренират добре и мисля, че утре няма да има отсъстващи. Затова предстои да взема решения и ще видим какво ще стане. Интер смени двама играчи, а Милан трима-четирима, така че няма голяма разлика от миналия сезон. И двата отбора стартирахме добре. Ние си имаме наша собствена идентичност. Утрешният мач не е решаващ, но знаем колко е важен за клуба и феновете. Горд съм от спечелените дербита през миналия сезон, особено от тези, които ни доведоха до финала в ШЛ, но постигнатото в миналото не е достатъчно за победа утре. В Милан направиха промени, но принципите им остават същите. Те са организиран и по-физически отбор, който със сигурност ще се представи добре.

Simone Inzaghi doesn't like everyone switching up their opinion on Inter 😂

“Until 3 matches ago everyone said Inter was weaker because we lost important players.

After 3 matches now it seems like Inter is forced to even win the EURO, even though Italy will be playing the EURO… pic.twitter.com/V1V82UWilm

— Italian Football TV (@IFTVofficial) September 15, 2023

Ще държим Рафаел Леао под око както винаги сме правили. Понякога ни се получава, друг път не толкова. Той притежава голямо качество, но това важи и за играчите на Интер. Дали ние сме фаворитите за Скудетото? Не обичам прогнозите. Преди началото на сезона се говореше, че сме станали по-слаби, а сега ми се струва, че сякаш хората очакват от нас да спечелим Европейското първенство вместо Италия. Знаем, че ни предстои доста работа, а утре ще се изправим срещу силен опонент. В първите ни три мача имахме двама нови играчи. Разделихме се с важни футболисти, защото клубът се нуждаеше точно от това. Междувременно, клубът привлече и млади, и опитни играчи. Започнахме добре и времето ще покаже на какво сме способни. Знаем, че през миналия сезон дадохме своя максимум и затова е трудно да кажем дали сега сме по-добри. Дано да ни остават още 57 мача. Ние сме Интер и играем за победа”, коментира Индзаги на днешната си пресконференция.