Независимо че през лятото Челси привлече футболисти за над 400 млн. паунда, в момента мениджърът Маурисио Почетино трудно може да сглоби боеспособен състав.

“Разполагам само с 14-15 футболисти, тъй като 11-12 са с травми”, оплака се наставникът преди гостуването на Борнемут в неделя.

Сред състезателите със здравословни проблеми са Кристофър Нкунку, Уесли Фофана, Армандо Броя, Рийс Джеймс, Ромео Лавия, Беноа Бадиашил и др.

Pick that out! 🙌 pic.twitter.com/SOJr0WeW9f

— Chelsea FC (@ChelseaFC) September 15, 2023

“В исторически план по това време Челси вече трябваше да мисли за европейски мачове, но реалността е друга и аз няма какво да направя. Даже е хубаво, че не сме в турнирите, имайки предвид проблемите ни с контузени (смее се - б.р.). Иначе е ясно, че през следващия сезон трябва да сме в Европа и ще бъдем! От нас зависи да работим здраво за това”, продължи Почетино.

“След като анализирахме изминалите ни общо пет двубоя, смятам, че заслужавахме да спечелим всеки един от тях. За да го правиш, трябва да си перфектен във всичко. Но въпрос на време е (да започнем да побеждаваме постоянно - б.р.), защото разполагаме с много класни футболисти и силен отбор”, оптимист е мениджърът.