Наставникът на Милан Стефано Пиоли беше категоричен, че той и отборът му не се интересуват от развитието на предишните градски дербита през тази година, а единствено за утрешния сблъсък срещу Интер. Според треньора на “росонерите” неговите играчи са достатъчно добре подготвени за победа в Дерби дела Мадонина.

“Определено мислим само за утрешния мач. И двата отбора стартирахме доста добре. Ние искаме да продължим по този начин. Бях любопитен как ще се представяме преди началото на сезона, а сега съм убеден в подготовката и подхода на този тим по отношение на дербито. Подготвяхме се в детайли за него. Дали Оливие Жиру е новият Златан Ибрахимович в съблекалнята? Има само един Ибра, а отборът израсна. Разбира се, че има играчи с характер като Жиру, но, за щастие, нашият път позволи на младите ни играчи да станат по-зрели. Не ме интересуват последните няколко дербита, а само утрешното. Иначе можем да си говорим как преди два сезона ние спечелихме Скудетото, а не те. Единственото нещо, което е от значение, е да подредим нещата така, че да покажем нашата игра.

🗣 Pioli speaks to the media ahead of #InterMilan

➤ Ignoring previous derby defeats
➤ Fitness update on key players
➤ How to approach the game
➤ Cardinale's interviewhttps://t.co/39BvWoBeDB #SempreMilan

— SempreMilan (@SempreMilanCom) September 15, 2023

Симон Кяер е много добре и е готов да играе в толкова важен мач. Рафаел Леао израсна доста и се превръща в доминантен и ключов играч. Надяваме се да сме си запазили головете за утрешния мач. Винаги трябва да сме нащрек. Интер игра равностойно срещу Манчестър Сити, но ще се опитаме да бъдем по-добрият отбор. Искам да видя Милан и това, което сме подготвили. Ще имаме правилния подход, с който да се справим добре. Не ни е страх от нищо. Не съм гледал предишните ни дербита, а само нашите и техните мачове през този сезон. Нито един от нас не мисли за дербитата от миналия сезон, а единствено за утрешното. Подготвихме се добре и след края на мача ще мога да кажа дали сме били по-добрите”, коментира Пиоли на пресконференцията си преди сблъсъка.