Германският футболен съюз назначи Андреас Ретиг на поста управляващ директор, съобщиха от централата.

Бившият мениджър на Германската футболна лига ще отговаря за националните отбори и за младежката академия. Той ще замени на поста Оливер Биерхоф, който се оттегли след провала на Мондиал 2022 в Катар.

"Нашите национални отбори представят Германия в нейното многообразие. Искам да помогна отново да успеят, да подобря работата на федерацията и поведението на тимовете във всички посоки", каза Ретиг. По време на своята кариера той е заемал мениджърски позиции във Фрайбург, Аугсбург и Кьолн.

Former Bundesliga manager and DFL managing director Andreas Rettig has been appointed new DFB director, replacing Oliver Bierhoff. The 60-year-old will be responsible for the national teams and academy in the future [dfb] pic.twitter.com/gFgPQUKtUb

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) September 15, 2023

"Андреас Ретих е изключително опитен, отдаден и напорист управляващ директор. Убеден съм, че той ще се справи със задачите пред нас в спортната област с голяма страст", каза президентът на германската футболна федерация Бернд Нойендорф.

Централата започна процес по подмяна на ръководните кадри след двата поредни провала на националния отбор на Световните първенства в Русия 2018 и в Катар 2022.
БТА