В навечерието на подновяването на първенството мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг говори пред медиите. В неделя тимът от “Олд Трафорд” приема Брайтън, но почти цялото внимание е насочено към случващото се с Антони и Джейдън Санчо. Първият е отстранен от отбора заради обвинения в сексуална агресия, а вторият тренира отделно заради дисциплинарни проблеми.

“Струва ми се, че по въпроса със Санчо се каза всичко - започна нидерландският специалист. - Понякога през сезона се сблъскваш с трудности и не можеш да използваш определени футболисти заради травми или по други причини. В такъв случай правиш състава си без тях, но той пак е от добри играчи, които са на разположение и са мотивирани да се представят отлично. Говорих с Антони и той е разочарован, но пък е ОК. Нямам идея колко време той ще продължи да бъде извън тима.”

Тен Хаг обясни и решението за изолирането на двамата футболисти. “Манчестър Юнайтед иска от мен да спазвам стриктно определени граници. Нужно беше да се приложи добър стандарт, защото до по-миналия сезон културата тук не е била на висота. Моята работа е да контролирам нещата и това правя. Никога положението не е, че един човек е допуснал грешка веднъж. Това е процес, който започва от по-рано. Въз основа на това стигаш до извода, че трябва да има граници, които да не се прекрачват. Трябва да си силен”, убеден е мениджърът.

След това Тен Хаг коментира и темата с Хари Магуайър, който макар да е резерва при него, играе като титуляр в националния тим на Англия. Защитникът обаче продължава да търпи критики и подигравки, а за капак си вкара автогол срещу Шотландия преди дни.

“Многократно съм казвал, че отношението към него е неуважително. Хари не заслужава това, защото е страхотен футболист и се представя много силни. Луда работа е как всичко това се случва. Самият Магуайър трябва с хубава игра да накара всички да спрат с това. Хубавото е, че по принцип той се справя с натиска. Вижте му кариерата и имайте предвид, че му предстои още много”, убеден е бившият треньор на Аякс.

Добрата новина за Манчестър Юнайтед е, че и Лисандро Мартинес, и Виктор Линдельоф са готови за игра. Мейсън Маунт и Рафаел Варан обаче продължават да са аут заради контузии.