Месечните награди в Премиър лийг за август отидоха в Тотнъм. Новото попълнение на “шпорите” Джеймс Мадисън спечели първия приз за Футболист на месеца в английския елит за този сезон. Наставникът на тима Анге Постекоглу пък взе наградата за най-добър мениджър още в първия си месец във Висшата лига.

Мадисън дебютира за Тотнъм с две асистенции при ремито 2:2 с Брентфорд в първия кръг на първенството. При победата над Манчестър Юнайтед с 2:0 той не направи голов принос, но при успеха над Борнемут със същия резултат отбеляза първото попадение в мача. Английският национал се пребори за наградата в конкуренцията на Тайуо Ауоний (Нотингам Форест), Джарод Боуен (Уест Хам), Брайън Мбеумо (Брентфорд), Каору Митома (Брайтън) и Родри (Манчестър Сити).

COYS 🫶 pic.twitter.com/dWOZBLsL74

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) September 15, 2023

“Бил съм номиниран за приза няколко пъти, така че е приятно най-после да го спечеля! Никога не е лесно да бъдеш ново попълнение в Премиър лийг, така че ако ми бяхте предложили наградата преди началото на сезона, веднага щях да я грабна. Толкова много големи имена и елитни играчи са я печелили в миналото и настоящето, така че е приятно да бъда в тази категория. Тази награда ще седи добре на моята полица!”, заяви Мадисън пред сайта на Премиър лийг.

What a start to life with @SpursOfficial! 🎯

Your @EASPORTSFC Player of the Month for August is @Madders10!#PLAwards pic.twitter.com/S5u3bhdcL8

— Premier League (@premierleague) September 15, 2023

Междувременно, Постекоглу стана едва вторият австралиец с месечна награда в английския елит след Марк Шварцър, който стана Футболист на месеца през февруари 2010 г. с екипа на Фулъм. Новият мениджър на Тотнъм изведе отбора до две победи и едно равенство в първите си три шампионатни мача начело на лондончани. Той взе приза в конкуренцията на Микел Артета (Арсенал), Пеп Гуардиола (Манчестър Сити), Юрген Клоп (Ливърпул) и Дейвид Мойс (Уест Хам).

Ange Postecoglou has been voted the @premierleague Manager of the Month for August! 🫡

Congratulations to Ange and his coaching staff! 👏

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) September 15, 2023

Третата награда за август все пак не беше за човек от Тотнъм, тъй като Митома взе приза за Гол на месеца. Японецът беше отличен за попадението си при успеха на Брайтън с 4:1 над Уулвърхамптън.

On repeat 🔁 pic.twitter.com/HDk6SHGNXW

— Premier League (@premierleague) September 15, 2023