Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е доволен от развитието на тима си, но иска хората да приемат това като процес на изграждане на нов отбор, който да не бъде сравняван с предишния, който спечели титлата в Англия и Шампионската лига. Ето какво каза наставникът на пресконференцията си преди гостуването на Уулвърхамптън в събота.

За Трент Александър-Арнолд 
Трент е аут за този мач. Бяхме наясно с това още преди. Все пак не е най-лошото разтежение в света, но си е разтежение. Надяваме се през идната седмица той да започне тренировки и с топка, след като вече започна да тича.

Други въпросителни 
Ибрахима Конате е на линия, като даже от два дни насам тренира. Тиаго Алкантара вече тича. Дарвин Нунес не съм го виждал още след завръщането му от националния отбор. Предстои да решаваме за него. Алексис Мак Алистър игра в Боливия преди 30 часа и после кацна тук в 4:00 часа (в четвъртък сутрин - б.р.), а Луис Диас в 9:00 часа. Джаръл Куанса се подготвя с нас цял цяла седмица

Бъдещето на Мохамед Салах
Седмица след затварянето на пазара (в Саудитска Арабия - б.р.) вие вече ме питате за януарския прозорец. Не можете да издържите до декември, за да ми задавате тези въпроси! Не се притеснявам от нищо сега и не се притеснявах и преди да отворите болната тема. Не съм притеснен!

Новият Ливърпул 
Наистина ми хареса двубоят ни срещу Астън Вила. Дни след затварянето на пазара хората започват да казват “Ех, Ливърпул трябваше да вземе повече футболисти”. Не че сме изградили нов отбор от началото. По-скоро сме в процес на изграждане. Когато побеждаваш с 10 човека, това помага за изграждането на дух и манталитет. Но все пак е твърде рано. Доволен съм от основите, върху които можем да продължим напред. Много ми допада този тим, но все още сме в началото. Нека да продължим така и ще видим какво ще стане. Променихме някои неща и привлякохме нови футболисти, които ни предлагат интересни неща. Тук съм от 8 години, но сега това е първата година и аз съм изцяло отдаден на това. Искаме да се превърнем в нов отбор, а не в реплика на стария.

За Райън Гравенберх 
Качествата му са наистина интересни. Добър е както в тесни пространства, така и в по-големи. Умее бързо да набира скорост, силен е при подаванията и ударите. Изкара цяла седмица в тренировки с нас, като се труди здраво. Потенциалът му е огромен. Трябва обаче да е във форма и ще бъде в такава, но не знам колко време ще е нужно за това. Той е в нов клуб, но е добре, че вече има кола, знае къде живее и организира всичко около себе си. Наясно съм, че от нидерландската федерация не са щастливи (през паузата Гравенберх отказа да играе за младежкия национален отбор - б.р.), но той използва това време, за да уреди много неща.

Интервюто на Джордан Хендерсън 
Хендо казва истината, така беше. Двамата говорихме и аз му обясних, че искам да остане, но пък и че вероятно няма да играе редовно. Не мога да обещая на някого, че ще бъде на терена в 50 от мачовете, защото няма как да го знам това. Обичам Джордан, но той не се чувстваше добре, когато не играе. При Джеймс Милнър и Лукас Лейва преди беше същото. Между нас с Хендо няма лоши чувства. Той си остава капитанът в най-силната ера на Ливърпул в Премиър лийг.

За гостуването на Уулвърхамптън 
Висшата лига си е Висша лига. Има ли стадион, на който да искате да гостувате? Няма такъв… “Вълците” останаха без няколко ключови футболисти, но това си остава един наистина добър тим.