С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (номер 178 в световната ранглиста) и втората ракета на Казахстан Тимофей Скатов (123 в света) ще бъде открит мачът между двата отбора в София от турнира за Купа "Дейвис".

Това отреди тегленият жребий за срещата от Световна група I на Световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 16-17 септември на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Във втория сингъл в събота един срещу друг ще се изправят Янаки Милев (номер 569) и първият избор на казахстанците Александър Бублик (29). 

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. Следват синглите между първите ракети Кузманов срещу Бублик и Милев срещу Скатов.

В първия състезателен ден програмата ще започне в 12.00 часа, а във втория - в 11.00 часа. Входът за публиката е свободен до запълване на капацитета от 900 седящи места на централния корт в БНТЦ. Всички двубои ще бъдат предавани пряко по БНТ 3.

Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача България - Казахстан Дима Лейфман. От страна на Българска федерация по тенис присъстваха Мариана Печеян, зам. председател на УС на БФТ, Екатерина Генова, зам. председател на УС на БФТ, Валери Белчев, член на УС на БФТ и Винс Кампос, председател на обществения съвет към БФТ. От страна на гостите беше Дияс Доскараев, вицепрезидент на федерацията по тенис на Казахстан.