Специалният петъчен епизод на “Контра” е посветен на четири от най-интересните мачове в топ първенствата на Европа през уикенда.

Редакторите на Sportal.bg Радослав Стойков и Даниел Любомиров в компанията на журналистката Мирена Филипова анализират най-интересните акценти около предстоящото Дерби на Малката Мадона между Интер и Милан.

Имат ли сили новите звезди на “росонерите” да помогнат на утвърдените имена в тима, за да прекъснат тежката серия срещу градския съперник? Както е известно, Интер спечели последните четири дербита, и то всичките изиграни през 2023 година - 1:0 в Серия “А”, 3:0 за Суперкупата на Италия и 2:0 + 1:0 на полуфиналите в Шампионска лига.

Ще видим ли изненади в съставите на двата тима или треньорите ще заложат на играчите от началото на сезона? Как ще се отрази липсата на Фикайо Томори и ще получи ли шанс за изява новия италиански герой Давиде Фратези?

В Серия “А” през уикенда има и още един крайно любопитен сблъсък между Ювентус и Лацио - ще се вдигнат ли “бианконерите” след нестихващите скандали около клуба извън футбола и ще могат ли “орлите” да повторят представянето от предишната си визита на Наполи?

Манчестър Юнайтед пък приема Брайтън с куп кадрови проблеми и друг тип разсейвания и трудности на играчи извън терена. Ще видим ли отново Хари Магуайър и Джони Еванс в защита и предпоставка ли е това да очакваме поне два гола от Брайтън?

Реал Мадрид приема опасния и смел Реал Сосиедад в опит да продължи безпогрешната си серия в Ла Лига, която обаче е зависима изцяло от решителните голове на Джуд Белингам. Ще вкарат ли отново в самия край победно попадение “кралете” и ще им създаде ли по традиция проблем гостуващият баски клуб?

Гледайте “Контра”!