Датското попълнение на Манчестър Юнайтед в центъра на атаката Расмус Хойлунд прилича много на сънародника си Никлас Бендтнер, но като деца бившият играч на Арсенал е бил по-талантлив от него. Това мнение изрази треньорът на Хойлунд в първия му отбор Кристиан Муру. Той работи с Хойлунд, когато нападателят е 12-годишен и е част от аматьорския ХУИ (Hørsholm Usserød Idrætsklub).

Преди години Бендтнер направи кариера във Висшата лига на Англия, където се запомни основно с престоя си в Арсенал. И двамата с настоящия състезател на Юнайтед минаха през ФК Копенхаген, заради което сравненията са логични.

“И двамата са типични “деветки”, като са много здрави физически и имат онзи блясък в очите - сподели Кристиан Муру, цитиран от “Сън”. - И двамата също така имат чувство за хумор, забавни са, но и дръзки.”

“Но като че ли Бендтнер беше по-надарен чисто технически като футболист. Вероятно това беше и причината, когато се превърна в звезда, да приемаше нещата по-лековато и да се разсейваше от всичко извън терена. В това отношение обаче Расмус е напълно различен. Макар да съм сигурен, че ще си купи голяма кола и хубав часовник, той няма да наруши баланса, защото е отговорен човек”, добави въпросният наставник.

Hold kæft jeg elsker Højlund, det er så klasse det der!! Endelig har vi en angriber efter Bendtner!!! #ForDanmark 🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰 pic.twitter.com/SBhRGWaMdm

— Reda_madrid (@Redawaii_) September 10, 2023

Кристиан Муру работи с Хойлунд не само в първия му клуб, а след това и във ФК Копенхаген.

Досега датският нападател има само 23 минути за Манчестър Юн.