Френският Пари Сен Жермен даде разрешение на национала на Република Корея Кан-ин Ли да се присъедини към държавния си тим за груповата фаза на Азиатските игри, потвърдиха от футболната асоциация на страната.

От футболната централа на Република Корея обявиха, че са постигнали споразумение с френския шампион и Ли ще бъде освободен от клубния си отбор след първия мач от групите на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд във вторник следващата седмица.

Клубовете не са задължени за пускат футболистите си за Азиатските игри, тъй като турнирът се провежда извън официалните прозорци на Международната федерация – ФИФА. Игрите бяха отложени от 2022-а заради пандемията от коронавирус и ще се проведат от 23 септември до 8 октомври в Китай, пише агенция "Ройтерс".

Надпреварата по футбол при мъжете започва на 19 септември с мача на Република Корея срещу Кувейт, като тимът ще опита да спечели трети пореден златен медал.

22-годишният Кан-ин Ли се присъедини към Пари Сен Жермен от испанския Майорка през юли и бе титуляр в първите два мача на отбора в Лига 1, но получи мускулна контузия и е извън игра от 22 август насам. Очаква се той да бъде на разположение за третия мач на Република Корея в груповата фаза на Азиатските игри.