Вече бившият старши треньор на Локомотив (София) Стойчо Стоев сподели, че е разочарован от начина, по който се развиха събитията по време на престоя му в “Надежда”. Отборът записа серия от слаби резултати в първенството и това доведе до раздялата с опитния специалист, а на неговото място дойде Данило Дончич. 

“Не съм взел решението изведнъж, то беше назряло. Така се случи, че последния мач с Етър беше неубедителен, загубихме у дома с 1:3 и това натежа. Аз направих доста компромиси със себе си. Накрая не мисля, че беше удачно да продължавам с тях. Нямаше смисъл”, заяви Стоев в интервю пред “Тема Спорт”. 

“Просто не се получиха нещата. Не е това, което ми се искаше като отбор да видя. Върнах се в Локомотив не да преживяваме или да се борим да не изпаднем. А да се опитам да направя състав, с който да се съобразяват всички противници. Но по ред причини не се получи и затова взех решението да напусна поста. Нямаше смисъл да продължаваме в тази насока. Можех да остана, защото не съм имал някакви други причини освен моите лични. А именно, че виждах, че това, което искам, по никакъв начин не се реализира като идеи на терена. Това беше основното. По-добре евентуално друг треньор да се опита да извади Локомотив от състоянието, в което се намира, от тази летаргия, в която бе изпаднал”, обясни Стойчо Стоев.