В ЦСКА - София има нова система за премиране от началото на този сезон, разкрива “Тема Спорт”. През миналата кампания за първи път от доста години “червените” футболисти получаваха финансови бонуси за всяка отделна победа, като това даде резултат и тимът остана в борбата за шампионската титла до последния кръг. Сега обаче на “Армията” са предприели нова промяна. 

В предишните сезони премиите се изплащаха след края на първенството на база позицията на отбора в крайното класиране. Футболистите прибраха добри бонуси и при класиранията за груповата фаза на евротурнирите - след отстраняването на Базел в Лига Европа през 2020 година и на Виктория (Пилзен) в Лигата на конференциите през 2021 година. 

В последните си две участия обаче “армейците” не достигнаха до същинската част на третата по сила континентална надпревара, след като отстъпиха на Базел в плейофите и румънския Сепси още във втория квалификационен кръг. Така “червените” се спънаха на първото стъпало в Европа за първи път от срамното отпадане от Зимбру през 2014 година.