Стайн Спиерингс не се задържа дълго в Левски, но след като “сините” го продадоха на Тулуза през есента на 2020 година, бързо се превърна в ключова фигура за тима. Нидерландецът помогна за изкачването в Лига 1 и спечелването на Купата на Франция, а преди 2 месеца премина със свободен трансфер в участника в Шампионската лига Ланс. 

Обстановката в северния град не допадна на халфа, който срещна трудности с адаптацията. Спиерингс взе участие в 4 шампионатни мача, като само веднъж беше титуляр. Той престоя на терена общо 116 минути и получи два жълти картона. 

Bienvenue chez toi Stijn !

Quel accueil vous lui avez réservé hier soir 🔥 À tous, merci pour votre ferveur, votre passion ne cessera jamais de nous surprendre 🙌#DeboutToujours 😈 pic.twitter.com/gm0F0FSM5T

— Toulouse FC (@ToulouseFC) September 14, 2023

Така се стигна до вариантът Стайн да се завърне в Тулуза. Това стана възможно благодарение на правилото, което позволява на френските клубове да привлекат един футболист след края на трансферния прозорец, но само ако той идва от Лига 1 или Лига 2. 

Тулуза не пропусна възможността и взе под наем ниделрандеца. Вчера той пристигна в града, но едва ли е очаквал посрещането, което му устроиха група фенове. Те го чакаха на летището и при появата му започнаха да скандират името му. Обстановката се допълваше от факли и знамена, а Спиерингс беше видимо изненадан, но и много радостен. 

Ce genre d'émotions 💜

Beaucoup de sourires au moment des retrouvailles entre Stijn et le groupe 😊

Maintenant, place à la reprise de la saison dimanche ! pic.twitter.com/XE9Hq8zuQQ

— Toulouse FC (@ToulouseFC) September 14, 2023

“Невероятно е! Наистина съм щастлив, че се върнах и отново видях привържениците”, заяви халфът.

По-късно той отиде на стадиона, където се видя със съотборниците си и позира с фланелката на Тулуза.