Американският национал Кристиан Пулишич изрази нетърпението си преди голямото дерби между неговия Милан и големия съперник Интер в събота в Милано от четвъртия кръг на италианската Серия А. 24-годишният Пулишич започна добре новия сезон с екипа на Милан след трансфера си от Челси през лятото и обеляза два гола в първите си три мача от местния шампионат. 

Двата милански гранда водят във временното класиране в Серия А с пълен актив от 9 точки след три изиграни срещи. "За мен Милан бе любов от пръв поглед, когато видях феновете. Не съм срещал подобна страст, а стадион "Сан Сиро" е впечатляващ и невероятен", коментира Кристиан Пулишич пред вестник Gazzetta dello Sport. 

"Дербито е перфектна възможност да разберем кой е по-силен в момента. Те са много класен отбор и срещу тях е трудно да се играе, а финалът в Шампионската лига го доказа. Знаят как да се защитават успешно, а в същото време имат качествата да бележат голове при контраатаки. Мечтая да се разпиша или да направя асистенция, което винаги е страхотно. Очаквам с нетърпение да играя в дербито и в Шампионската лига. Много съм амбициран", добави Пулишич. 

"Уверени сме, имаме силни състезатели, добри играчи се присъединиха през лятото, така че има чудесна смес от таланти. Можем да победим, просто трябва да продължим да работим и играем по същия начин. Започнахме добре и съм сигурен, че ще се представим на ниво. Най-важното в крайна сметка винаги е победата", каза още американският футболист. Колкото до старши треньора на Милан Стефано Пиоли, Кристиан Пулишич заяви: "Той може да бъде много твърд на моменти. Казва ти директно мнението си, а това е нещо, което харесвам в един треньор. Допада ми, че казва каквото мисли."

БТА