Изпълнителеният директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд и спортният такъв Джон Мърто лично са се заели със заформилия се скандал между Ерик тен Хаг и Джейдън Санчо. След последния мач на “червените дяволи” наставникът заяви, че крилото е останал извън групата, тъй като не се е представял на нужното ниво в тренировките, а малко след това бившият футболист на Борусия Дортмунд го контрира в социалните мрежи, заявявайки, че няма да позволи да се говори така за него.

В понеделник Санчо изтри своя отговор, което беше разчетено като добър знак и опит за помирение, но проблемите между двамата няма да бъдат разрешени бързо, категорични са на Албиона. Именно поради тази причина двамата шефове се решили да се намесят. По-активен от двамата, разбира се, ще е Мърто, който лично ще присъства на опитите за помирителни разговори между Санчо и Тен Хаг, на които всеки от двамата трябва да изложи своята позиция и да се види дали може да се стигне до някакво решение, което да удовлетворява и двете страни. Двамата шефове имат за цел да деескалират напрежението между двамата и да търсят възможно най-добър път за диалог.

Още повече, че на “Олд Трафорд” междувременно се появи и сериозния скандал около Антони, който бе отстранен от отбора и това допълнително ограничава избора на варианти по фланговете. Междувременно името на Джейдън Санчо попадна сред картотекираните играчи за сезона в ФА, което също значи, че той все пак не е зачеркнат от плановете на Тен Хаг. Показателно за развитието на разговорите през тази седмица ще е присъствието или отсъствието на английското крило от състава на отбора за двубоя срещу Брайтън в събота.