Сръбският национал Бориша Симанич даде първото си интервю след ужасяващата контузия, която получи по време на двубоя с Южен Судан на Световното първенство по баскетбол. В резултат на получен удар баскетболистът, който през миналия сезон игра за Сарагоса, загуби бъбрек. След две операции обаче Симанич не е загубил вяра, че ще може да играе отново, но в следващите три месеца ще се възстановява.

Borisa Simanic faces a challenging road to recovery 🙏 pic.twitter.com/3bpHajyfnq

— BasketNews (@BasketNews_com) September 13, 2023

“Възстановявам се добре. В началото ситуацията беше много странна. От ден на ден обаче се подобрявам. Започнах да ходя и да се храня, така че сега просто се надявам да се възстановя бързо. След двете поредни операции не помнех нищо в рамките на пет дни. Даже не използвах и телефона си. Когато най-сетне събрах сили да се добера до телефона си, изпратих съобщение в групата ни на отбора, което вдигна самочувствието им. Победите им означаваха много за мен. Гледах мачовете им през мобилното приложение.

Засега не знам колко време ще ми отнеме да се завърна на терена. Разбира се, че е възможно да играя отново. Сега обаче знам само, че не мога да правя нищо в рамките на поне три месеца. Бъбрекът ми трябва да се възстанови. Очаквам тестове и след тях ще знам повече за състоянието ми”, заяви Симанич за “Радио Белград”.

Снимки: Imago