Трикратният носител на титли от „Големия шлем“ Стан Вавринка се присмя на Жерард Пике и Международната тенис федерация (ITF) с публикации в социалната мрежа Х.

Изглежда, че швейцарецът е сред противниците на новия формат на „Купа Дейвис“, който беше приет през 2019 година след закупуването на правата на турнира от страна на компанията „Космос“, която е собственост именно на легендата на Барселона.

Thank you @3gerardpique @ITFTennis 🤬🤦🏻‍♂️! @DavisCup France vs Switzerland in Manchester lol pic.twitter.com/XqcqSQEURd

— Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka) September 12, 2023

Вавринка качи видео, на което се вижда как неговата Швейцария играе срещу Франция почти пред празни трибуни на британска земя. „Благодаря ви, Жерард Пике и ITF! „Купа Дейвис“, Франция – Швейцария в Манчестър, хаха“, написа той като коментар, който беше допълнен с емоджита, изразяващи гняв и раздразнение.

pic.twitter.com/upF2BM4Vjp

— Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka) September 12, 2023

Малко след това 40-ият в световната ранглиста публикува и кратък клип на популярния комик Рики Жерве, в което той казва: „Знам, че той ти е приятел, но не ми пука“.

C'est manifique 🇫🇷

A convincing victory by Ugo Humbert seals the tie for France ✨#DavisCup | @FFTennis pic.twitter.com/Ly3XXgKdX9

— Davis Cup (@DavisCup) September 12, 2023

Въпреки своето възмущение спрямо организаторите на турнира Вавринка днес игра срещу Юго Юмбер, от когото загуби с 4:6, 4:6. В крайна сметка французите спечелиха сблъсъка между двата отбора с общ резултат 3:0.