Селекционерът на България U21 Александър Димитров беше изключително щастлив след успеха с 1:0 срещу Израел в европейска квалификация. Димитров, който днес е рожденик, похвали своите футболисти и призова България за търпение. 

13

„Държахме отбора много далеч от критиките. Свикнахме с тях. Нашето общество е прекалено критично. С тази победа искам да помоля обществото да бъде по-снизходително. Това са нашите играчи и ние трябва да ги подкрепяме. Постигнахме този успех срещу изключително сериозен съперник. Израел търпи много голямо развитие. Много благодаря на момчетата. С равенството срещу Естония започваме да злоупотребяваме. За първи път тези играчи се събират. Двамата ми централни защитници не се познаваха и се видя. Четиримата в защита никога не са играли заедно. Като асансьор сме. Този се качва, онзи слиза. Равенството с Естония е минало. Радвам се, че започнахме квалификациите с четири точки. Благодарих и след мача с Кръстаич и Георги Иванов. Ако разполагаме с всички, то се вижда. Най-вече благодаря на момчетата за духа, грамотността и тактическата дисциплина. Зарадваха ме. Е, биха, сега ще видим какво са ми купили за подарък“.

„Разбира се, че трябва да играем много умно. Косово е изключително тежък противник, към който трябва да прибегнем концентрирано. Какво остава да кажа за Германия? Надявам се да имаме добро разбирателство“.