Общинските съветници в Ловеч решиха да отпуснат еднократна финансова помощ на почетния гражданин Петър Хубчев, който се бори с тежко онкологично заболяване и се нуждае от продължително лечение, съобщават от общинската администрация. Това решение е в знак на подкрепа и уважение, с цел оказване на морална и финансова помощ, каза съветникът Георги Митев, по чието предложение е отпускането на помощта.

От Община Ловеч припомнят, че Петър Хубчев е роден е на 26 февруари 1964 г. в с. Гложене, Тетевенско. Завършва Средно спортно училище „Асен Драганов“ в Ловеч. Играе в Осъм през 1989 г. е продаден на столичния Левски, където играе до 1993 г. Първият му мач в националния отбор на България е на 25 април 1984 г. срещу Гърция. Утвърждава се на поста централен защитник. През 1993 г. е привлечен в германския отбор Хамбургер, с който участва в първенството на Бундеслига и носи капитанската лента на отбора. През 2002 г. става помощник-треньор на българския национален отбор, а в края на лятото на 2016 г. Петър Хубчев е назначен за треньор на националния отбор на България.

Той е избран за футболист на века в Ловеч след анкета между местните журналисти и спортни дейци. На 14 юли 1994 г. е удостоен със званието Почетен гражданин на Ловеч „За постигнат изключителен успех на световно първенство по футбол в САЩ през 1994 г.