В италианските медии се появиха първи предположения кой може да е виновникът за положителния допинг тест за превишено наличие на тестостерон, който халфът на Ювентус Пол Погба даде след края на мача срещу Удинезе на 20 август.

Според „Гадзета дело спорт“ става въпрос за лекар приятел на Погба, който му препоръчал хранителна добавка. Футболистът я закупил от САЩ и не уведомил медицинския щаб на клуба. Изданието твърди, че французинът едва вчера признал пред клуба, че е употребил въпросната добавка. Това означава, че става въпрос за небрежност на полузащитника, като от „Старата госпожа“ имат право да му прекратят договора, ако резултатът от втората проба също се окаже положителен и 30-годишният играч получи наказание между 2 и 4 години.

Оттам също така припомнят, че в началото на века е имало редица подобни случаи като този на Погба в Серия "А", сред които са тези на Джосеп Гуардиола, Едгар Давидс и Яп Стаам. Тогава местните клубове са имали проблеми с положителни допинг проби, тъй като списъкът на съставките във внасяните от САЩ хранителни добавки не е достатъчно добре регламентиран от американска страна. Ето защо е обичайна практика футболистите в Италия да се консултират с клубните лекари за всички добавки, които приемат, но Погба е допуснал грешката да не го направи.