Истински спектакъл сътвориха феновете, очакващи националния отбор на Сърбия по баскетбол за мъже на летище "Никола Тесла" в Белград. Тимът се прибра около полунощ от Манила след участието си на Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините, където спечели сребърните медали. Със съотборниците си пътува и контузеният Бориша Симанич, чието състоянието бе следено от медицинския екип.

Стотици посрещнаха баскетболистите с викове "Шампиони, шампиони".

„Много съм щастлив, че толкова много хора дойдоха да ни посрещнат и им благодаря за това. Гледката е страхотна. Надявам се, че са се наслаждавали на играта на отбора“, заяви един от лидерите и капитан на състава Богдан Богданович.

„Горди сме, че от самото началото на подготовката вярвахме в това, което правим, но искрено не очаквахме такава еуфория. Благодаря на всички, които дойдоха да ни посрещнат. Тази подкрепа е много важна за нас, тъй като дадохме всичко от себе си във финала“, добави друг от националите Стефан Йович.

„Аз съм в отбора от 2014 година. Този национален тим има голямо сърце. Това е нещо, което завинаги ще остане в нас, но не мога да забравя и случилото се с Бориша, който ни даваше енергия и ни пращаше съобщения, които ни помогнаха да се вдигнем. Най-важното е той да е добре и благодаря на всички, които помогнаха за това“, добави Йович, повтаряйки колко е важно класирането на отбора за Олимпийските игри в Париж.

Тази вечер много по-голям брой от тях ще имат тази възможност във вторник вечерта на балкона пред Скупщината на Белград. Баскетболистите ще имат по-голямата част от деня свободен за почивка, след което от 18:30 часа ще напуснат хотел "Краун Плаза" за прием при президента на Сърбия Александър Вучич, който е предвиден за 19:00 часа. Може да се интересувате

Още по-голяма подкрепа за тях се очаква да има тази вечер в 20:00 часа, когато баскетболистите ще спазят традицията и ще се появят на балкона на Скупщината в Белград. Преди това в 18,30 часа те ще напуснат хотел “Краун Плаза” за прием при президента на Сърбия Александър Вучич, който е предвиден за 19,00 часа.

снимки: Sportal.rs