Националният ни отбор по тенис се събра в Националния тенис център на лагер преди мача срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис". България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство по тенис за мъже на 16 и 17 септември.

Към тима ни за пореден път няма да се присъедини Григор Димитров, чийто мениджър Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на отбора Валентин Димов, че решението за неучастие идва като "резултат на оценката на неговия технически екип за неговата програма до края на годината".

Така в срещата ще разчитаме на Александър Лазаров, Пьотр Нестеров, Александър Донски, Янаки Милев и Димитър Кузманов , който след 8 седмици участия в турнири се завърна у нас.

„Всичко е наред. Слава богу.Жив и здрав съм.Чувствам се добре. Чувствам се в много добра игрова и физическа форма, с изключение на малкото натрупана умора през тези седмици, но това е напълно нормално. Имах участие в лигата в Германия, в която играе моят клуб там, пътуване до Америка и връщане обратно в Европа. Участие на два турнира директно след Ню Йорк. Прибрах се в събота в България. Имам малко време за възстановяване. Пропуснах първия ден от лагера на националния отбор, за да мога допълнително да се възстановя и от вторник вече се включвам с нови сили и на пълни обороти“ това сподели специално за БНР Димитър Кузманов.

„Казах им момчета, че трябва да сме абсолютно мобилизирани. Много голямо предизвикателство за всеки един от нас е двубоят с Казахстан. Историческа среща в първа група срещу един много сериозен съперник. Трябва да бъдем изключително фокусирани през цялата седмица в подготовка за мача и вече в деня на срещата, която започва в събота и ще продължи в неделя. Ако спечелим отново, ще имаме голям шанс да пишем история за българския тенис. Входът за срещата е свободен .Всеки, който има желание, любител на спорта, не само на тениса е добре дошъл. Мачът е много важен. Казахстан са един от най- силните отбори. Имат играчи в първите топ 100 и на сингъл, и на двойки. Качеството на тениса ще е много високо“, допълни втората ни ракета.

„Най-сериозният ни съперник би трябвало да бъде Бублик, който е в първите 50 на световния тенис. Сериозно име, но всеки един от тях носи силни индивидуални качества, които ние трябва да неутрализираме. Имат и добра втора ракета, както и добър тандем на двойки. Те идват с абсолютно пълен състав, даже повече от пълен, тъй като доколкото знам са дошли с 20 човека делегация. Абсолютно всички възможни техни картотекирани състезатели са тук в София. Готвим се за сериозна офанзива от тяхна страна“, заяви още пловдивчанинът.

Каква е равносметката на Димитър Кузманов за сезона до момента, как се чувства след Откритото първенство САЩ и какви турнири го очакват до края на сезона можете да чуете в звуковия файл.