Лудогорец е набелязал хърватския халф Нико Янкович, който е собственост на Риека, пишат местните медии. Към него сериозен интерес е проявявал и руският Рубин, но желанието на играча, както и на клуба му е било той да остане поне до зимата. Това означава, че разградчани ще продължат да следят развитието на офанзивния полузащитник. 

Те се нуждаят от играч на тази позиция, след като пратиха под наем в Сантос бразилецът Нонато. Тодор Неделев пък така и не успява да се адаптира към обстановката при "орлите" и дори трудно намира място в групата.

Нико Янкович е роден на 25 август 2001 година. Той е формиран предимно в школата на хърватския гранд Динамо (Загреб), но има и престой в германския Щутгарт. От 2019-а до 2021-а играе за дублиращия тим на Динамо, като записва и 1 шампионатен двубой за мъжете. Пращан е под наем в Славен Белупо, Горица, Зрински Мостар и Риека. От това лято последният клуб държи правата му. 

Янкович, който е младежки национал на страната си, направи много силен старт на сезона. Той бе на терена в 6 шампионатни мача за Риека, в които отбеляза 3 гола.