Aвторитетното португалско издание „A Bola” обръща специално внимание на бившия футболист на Бенфика Илиан Илиев и неговата отлична работа на треньорския пост в Черно море.

„Бившият полузащитник на Бенфика кара седми сезон начело на варненския клуб. С шест победи и две равенства в осем кръга Черно море е сензацията на първенството”, пише „A Bola”.

Португалското издание отбелязва и силния старт на сезона за Матеус Машадо, който в крайна сметка бе трансфериран в Белгия в последните дни от летния трансферен прозорец.

„Така за втори пореден сезон Черно море остава без голмайстора си в първенството. Преди година, също през летния трансферен прозорец, Илиан Илиев загуби 25-годишния украински нападател Жека, който премина в ЦСКА 1948“, пише португалското издание.

"Илиан Илиев търси нови решения за своя отбор. Той се възползва от паузата в шампионата, наложена от датите на ФИФА, за да привлече младия бразилски нападател Брено Тейшейра, на 21 години, който идва от Крузейро. Той ще трябва да компенсира напускането на Матеус Машадо“, допълва „A Bola”.