В днешния 12-и септември (вторник) ще се изиграят и последните мачове от квалификациите за Евро 2024 през септември. В кратката програма България имаше само един ангажимент - сблъсък с Черна Гора, който бе злощастно загубен в изтичащите секунди на добавеното време.

Българските играчи искат вече да забравят поредната черна страница от последния квалификационен цикъл, след като по подобен начин бяха загубени ценни точки през пролетта срещу Сърбия и Латвия. Те ще имат този шанс, тъй като още този уикенд мачовете в efbet Лига ще бъдат подновени, а футболистите на 26-кратните шампиони от Левски ще могат да го направят още по-рано, защото имат да наваксват мачове заради отложените срещу покрай европейската кампания през лятото.

Това ще започне да се случва тази седмица на 14-и септември (четвъртък), когато “сините” ще се изправят срещу закъсалия Пирин (Благоевград), като на “Герена” подготовките за двубоя започват днес. Към състава ще се присъединят Андриан Краев, Кристиан Димитров и Патрик - Габриел Галчев, които пътуваха с “лъвовете” до Подгорица. И тримата бяха титуляри при поражението.

След тях на “Георги Аспарухов” ще се върнат и Пламен Андреев и Асен Митков, които ще се присъединят към отбора на България до 21 години, който има важен мач срещу Израел от квалификационния цикъл за класиране на Европейското първенство за младежи. Известно забавяне при завръщането ще има и Хосе Кордоба, който имаше занимания с родината си Панама и дори отбеляза гол в срещу тима на Мартиника в мач от Лигата на нациите.

“Сините” ще водят подготовката си за срещата с Пирин (Благоевград) днес и утре, като старши треньора Николай Костов е на мнение, че дългата пауза няма да се отрази на отбора. Той разполага с най-доброто към момента, като единствен не може да му е на разположение трайно контузения Билал Бари, който обаче през последните месеци даде знаци за съживяването си. Спортно-техническият щаб на столичани е доволен заради стриктно спазените програми по време на паузата, като се отчита доброто състояние на всички състезатели.