Броени дни след сензацията срещу Англия, отборът на Украйна се изправя в квалификация срещу нов гранд - актуалният европейски шампион Италия. “Адзурите” са разколебани след колебливия старт на пресявките за Евро 2024 и незадоволителното представяне в заключителния етап на Лигата на нациите, а само преди броени дни направиха 1:1 в Скопие срещу Северна Македония.

Селекционерът на украинците - Серхий Ребров, смята, че неговите футболисти са добре подготвени за предстоящия сблъсък и ще направят всичко възможно, за да измъкнат нов добър резултат.

“Знам как ще играе Италия. Играчите ни разбират, че това е много важен мач за нашите съперници, но това е много важен мач за нас. Винаги казвам на играчите: “Преди мача трябва да уважаваме съперника, но трябва да се съсредоточим върху нашата игра.” Ако утре не покажем нашата игра, ще бъде трудно. Разбираме колко важен е този мач за Италия, но трябва да помислим за себе си. Италия е топ отбор, затова не ги подценяваме”, каза Ребров.

Ukraine coach Serhiy Rebrov gives injury updates ahead of the EURO 2024 qualifier at San Siro and expects Italy to show ‘great intensity’ in a must-win match https://t.co/No0cHhSJGA #ITAUKR #Azzurri #Nazionale #Euro2024Qualifiers #EURO2024

— Football Italia (@footballitalia) September 11, 2023

Срещата между Италия и Украйна на стадион “Джузепе Меаца” е в днешния 12-и септември (вторник) и започва от 21:45 българско време. “Скуадра Адзура” изостава с три точки от съперника си, но има и мач по-малко. Въпреки това тима от “ботуша” няма друга алтернатива освен победата.