Отборът на Франция се класира за 1/2-финалите на Европейското първенство по волейбол за мъже, което се провежда в Италия, България, Република Северна Македония и Израел. В последния мач от турнира във Варна олимпийските шампиони победиха Румъния с 3:0.

Срещата започна изключително оспорвано като до 9:9 резултатът бе изравняван девет пъти. След това румънците поведоха с 2 точки и поддържаха тази разлика до 20:20, когато Франция изравни. Символичните домакини направиха две серии от по две поредни точки и взеха първия гейм с 25:22.

През вторият гейм тимът Франция показа най-доброто от себе си. Французите стартираха ударно и поведоха с 6:0, а малко по-късно и с 10:3. Сервисът на „петлите“ беше на добро ниво, както и играта им на блокада и в атака. Франция продължи да трупа преднина, която достигна 10 точки при 20:10. Олимпийските шампиони затвориха без никакви проблеми частта с 25:14 и поведоха с 2:0.

Румъния показа много добра игра в началото на третия гейм и успя бързо да дръпне с 5:0. Франция стопи пасива си до само точка при 10:11, но румънците отново взеха аванс от 4 при 15:11. Френските волейболисти изравниха за 24:24, румънците пропиляха общо четири геймбола и загубиха с 25:27, а с това и мача с 0:3.

Освен Франция по-рано във вчерашния ден участие сред последните четири на Европейското първенство си подсигури и тима на Словения, който отстрани състава на Украйна.

В днешния 12-и септември (вторник) ще бъдат определени и другите два участника в 1/2-финалите, които ще се случат в мачовете между Италия и Нидерландия, както и между Полша и Сърбия.

Снимки: www.cev.eu