Селекционерът на Испания - Луис де ла Фуенте, обяви, че той и екипът му ще се придържат единствено към спорта, отговаряйки на въпроси за оставката на президента на местната футболна федерация Луис Рубиалес. Специалистът отхвърли предложението, че скандалът е довел до разсейване на футболистите и увери, че те са концентрирани върху мачовете си, подобно на победата със 7:1 срещу Грузия миналия петък.

„Тук сме да говорим за футбол. Мисля, че трябва да останем концентрирани върху това и нещата, които можем да контролираме. Уважавам решението на г-н Рубиалес. Хората взимат решения, когато планират да ги осъществят. Работя с федерацията от 11 години. Аз съм футболен треньор. Никой не ми е дал нещо даром, спечелил съм си го. Благодарен съм на всички, които са ми помагали през живота ми. Не, не съм говорил с Луис Рубиалес”, каза де ла Фуенте

В днешния 12-и септември (вторник) Испания ще приеме тима на Кипър в среща от 6-ия кръг на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Двубоят започва от 21:45 българско време, като “Ла Фурия” излиза за задължителна победа, намирайки се само на две точки пред третия в групата си отбор на Норвегия.