Хърватия спечели изключително важното си гостуване на Армения в мач от шестия кръг на квалификациите за Евро 2024. Единственото попадение падна в 14-ата минута и бе дело на Андрей Крамарич. През втората част футболистите на Златко Далич пропуснаха доста възможности да направят победата си далеч по-убедителна.

Ватрените започнаха активно двубоя и в 9-ата минута при едно центриране от корнер топката бе отклонена от играч на домакините, за да може да озове в Андрей Крамарич само на метър или два пред голлинията, а опитният нападател без забавяне я прати в мрежата за 1:0. Ситуацията обаче бе дълго преглеждана с ВАР поради съмнения за засада и попадението бе записано едва в 14-ата минута на срещата. До края на първата част хърватите отправиха още няколко удара, но те не можаха сериозно да застрашат вратата на Огнен Чанчаревич.

Възпитаниците на Златко Далич излязоха през втората част в търсене на второ попадение, което да им даде сериозна доза спокойствие. В 56-ата и 61-ата минута Андрей Крамарич се отличи с два сериозни пропуска в размките на пет минути, когато на два пъти проби отлично и стреля, но при първият случай Чанчаревич се намеси, а при вторият топката премина покрай вратата. Само минута след това стражът на домакините отново трябваше да се намесва след хубав опит и на Иван Перишич. До края на двубоя гостите изпуснаха още няколко добри възможности, но все пак се поздравиха с минималната победа и отнесоха трите точки на своята сметка.

С този успех те събраха 10 точки, колкото има и Турция, и оглавиха класирането в група D. Армения заема третото място със 7 пункта.