Новак Джокович е пред завръщане в отбора на Сърбия за "Купа Дейвис“ по-късно тази седмица, след като спечели 24-та титла от "Големия шлем" с триумфа си на Откритото първенство на САЩ, а съотборникът му Миомир Кецманович заяви, че това би било голямо предимство.

Водачът в световната ранглиста трябва да пътува за Валенсия (Испания) и да се присъедини към състава на Сърбия за груповата фаза на финалите в Купа „Дейвис“ срещу Република Корея, Испания и Чехия, въпреки че вероятно ще участва само в последните две срещи.

„Нямаме търпение той да се присъедини в петък. Това определено сваля част от напрежението, тъй като той винаги е водил отлично отбора“, каза Кецманович на пресконференцията преди мачовете в група С и първия сблъсък с Република Корея.

„Оставаме концентрирани върху двубоите във вторник и се надяваме да победим, за да бъдем малко по-спокойни в петък“, добави сръбският тенисист.

Испания ще бъде без шампиона от „Уимбълдън“ Карлос Алкарас, а капитанът на тима Давид Ферер коментира: „Трудно е, тъй като Карлос е много важен играч, един от най-добрите в света, но аз вярвам в отбора. Уверен съм, че можем да свършим добра работа тази седмица и можем да се противопоставим на всеки.“

В Сплит (Хърватия) съставът на Швеция се изправя срещу Чили, а Нидерландия ще играе срещу Финландия. Домакини на групите са още Болоня (Италия) и Манчестър (Англия).

Първите два отбора от всяка от четирите групи ще се класират за елиминациите в Малага (Испания), които ще се проведат от 21 до 26 ноември.

Шампионът Канада спечели първата си титла след успех над Австралия във финала през миналата година.