В Ювентус възнамеряват да удължат договора на своя голмайстор Душан Влахович, пише “Гадзета дело спорт”. Настоящият контракт на нападателя е до лятото на 2026-а, като целта на клуба е да го удължи с още една година.

Любопитното е, че цяло лято Влахович беше спряган за трансфер в друг клуб и най-вече в Челси, тъй като имаше вариант за негова размяна с Ромелу Лукаку, който обаче беше преотстъпен в Рома. Сега обаче клубното ръководство е готово да увеличи годишната заплата на сръбския национал от 7 млн. евро на 10 млн., а в последния сезон от договора тя би могла да достигне 12,5 млн. От друга страна, представителите на 23-годишния играч са отворени към възможността да седнат на преговори със “Старата госпожа” през октомври.

Giuntoli would like to offer Vlahovic a contract extension until 2027 to spread out his salary over several years. [@Gazzetta_it] pic.twitter.com/IXWzYlsRu4

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) September 10, 2023

Влахович пристигна на “Алианц Стейдиъм” през януари 2022-ра с трансфер от Фиорентина на стойност от около 80 млн. евро. Досега той е записал 66 мача за “бианконерите”, в които се е отчел с 25 гола и 7 асистенции.