Наставникът на Германия Гордън Хърбърт разказа какво е довело до великата победа над Сърбия в големия финал на Световното първенство по баскетбол. Неговият Бундестим надигра "плавите" на Светислав Пешич с 83:77 в "Mall of Asia Arena" в Манила и си тръгна със златните медали от Филипините.

"Искам да се върна през септември 2021 година, когато станах треньор на Германия и се запознах с Денис. Говорихме за 2, 3 часа и тогава всичко започна. Усетих любовта му към страната, към националния отбор, към съотборниците. 

Искам да благодаря на всички играчи, които ни помогнаха да се класираме на турнира. Тогава изгубихме първата си игра срещу Естония като домакини. В този момент дойдоха Денис, Айзък Бонга и Войгтман - по време на игровия прозорец през юни - без да се интересуват от кариера и договори, дойдоха. Дадоха пример за другите и това е крайният резултат. За мен моментът още не е реален. Ние сме отбор на първо място, а след това идва индивидуалният талант. Момчетата много се грижат едни за други", заяви 64-годишният нов световен шампион.

Снимка: ФИБА