Защитникът на Милан Пиер Калюлю е получил мускулна контузия по време на тренировка и е под сериозен въпрос за предстоящото дерби с Интер в събота, съобщават италианските медии.

Тъй като титулярният бранител Фикайо Томори ще бъде наказан за градския сблъсък, очакваше се именно Калюлю да си партнира с Малик Тиау в центъра на защитата срещу “нерадзурите”. Той ще премине прегледи през следващата седмица и ако се окаже, че няма да се възстанови навреме, то фаворит да започне от първата минута в двубоя ще бъде Симон Кяер, който сега е на лагер с националния отбор на Дания.

📰 @sportmediaset: Kjaer could start for the derby if Kalulu, who has had a muscle problem, doesn't recover in time. Further checks will be carried out in the next few days. pic.twitter.com/yYikWqCdbF

— Milan Posts (@MilanPosts) September 10, 2023

Междувременно, и тримата съотборници и сънародници на Калюлю в националния тим на Франция - Оливие Жиру, Тео Ернандес и Майк Менян, няма да играят в контролата с Германия заради физически проблеми след победата над Ейре, но въпреки това се очаква да бъдат на разположение на Стефано Пиоли за Дерби дела Мадонина.

📰 GdS: Hernandez and Maignan will not feature in Germany-France amid injury scareshttps://t.co/wrUFn2I0RK #SempreMilan

— SempreMilan (@SempreMilanCom) September 10, 2023