Очаквам отборът да излезе пределно мотивиран, ние нямаме друга алтернатива освен да искаме да победим. Това каза Георги Иванов пред камерата на БНТ часове преди мача на националния ни отбор с Черна гора от квалификациите за Евро 2024. Двубоят от група G на Градския стадион в Подгорица започва в 19:00 часа българско време. Също така Гонзо добави, че в скоро време футболист от Бундеслигата ще облече националната фланелка. Става въпрос за Фабиан Нюрнбергер.

"Агресията е едно от нещата, които трябва да има отбора. Ние нямаме тази класа да играем с лекота и да владеем топката, трябва да търсим тази агресия, да завършим бързо ситуациите, които имаме. Ние имаме млад отбор, но докато натрупат опита, трябва да компенсират с много тичане и с много борба", заяви още техническият директор на БФС в предаването "Арена спорт".

Според него България не е играла добре в контролната среща с Иран преди три дни, но се надява тимът ни да покаже своите истински възможности в мача довечера.

Иванов заяви още, че стадионът на Ботев Пд е перфектно място за футбол, но домакините трябва да направят някои промени в съоръжението. "Смятам, че Пловдив е добро място за националните отбори", заяви Иванов.

"Когато отпаднахме от Унгария ме питаха дали имаме шансове да се класираме или пак ще доиграваме, смятам, че ако България победи в следващите два мача, се връща в играта. Смятам, че България с този отбор, който има с млади футболисти, ще има изграден отбор за следващите 5-6 години", каза още Георги Иванов.

Той допълни, че от следващата година за България може да играе футболист, който в момента е титуляр в германската Бундеслига – Фабиан Нюрнбергер.

“След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Играе за Дармщат в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор”, заяви Гонзо.

Нюрнбергер е роден на 28 юли 1999 г. в Хамбург и започва с футбола в местния гранд Хамбургер. След това играе в школите на Айнтрахт Нордещед и Нийдендорфер. Започва професионалната си кариера в Нюрнберг през 2018 г., като първо играе за втория отбор. След това пробива в първия тим, където става основен играч и записва 106 мача във всички турнири, в които бележи 7 гола. Подвизава се в центъра или лявата зона на полузащитата. През това лято преминава в спечелилия промоция Дармщат със свободен трансфер. Титуляр е за тима и в трите досегашни срещи от сезона в Бундеслигата.

“Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14, 15, 16-годишни, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 3-4 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор”, допълни Георги Иванов.