Селекционерът на САЩ Стив Кър говори след загубата на отбора от Канада в битката за бронза на Световното първенство по баскетбол във Филипините. "Кленовите листа" си заслужиха бронза след победа със 127:118 в зала "Mall of Asia Arena" в Манила, след като играта бе пратена в продължение.

"Поздравления за Канада. Играха страхотно. Чувствам се зле за нашите момчета. Те наистина вложиха душа в последните шест седмици. Невероятна група - трудно ни беше без три ключови фигури. Но всички момчета се бориха и дадоха всичко от себе си, за да не изгубят.

Майкел вкара страхотна стрелба, за да изпрати играта в продължение, но се преуморихме. Не успяхме да ги спрем - вкараха 127 точки, стреляха за 51%, отбелязаха 17 тройки - нямаше как да спечелим. Канада го заслужаваше.

Щатите не са печелили Световното от 2014 година. Трудно е - отборите във ФИБА са много добри, добре тренирани. Много съм впечатлен от нашите момчета и желанието им за борба, особено днес, когато трима от съотборниците им ги нямаше, а борбата да влязат в продължения беше впечатляваща. 

Вече я няма идеята, че САЩ се нуждае от доказателство, за да разбере, че има и други добри отбори - това сме го отживели, ясно е. Опитахме се да разберем как се печелят мачовете във ФИБА. Историята на баскетбола на САЩ, кога печелим и как. В крайна сметка изгубихме, защото не пазехме добре както срещу Германия, така и срещу Канада", каза 57-годишният специалист.

Снимка: ФИБА