Трансферът на Марко Верати от Пари Сен Жермен в катарския Ал-Араби може да се счита за сигурен, съобщават френските медии и Фабрицио Романо.

Между катарците и 30-годишният италиански халф вече има пълно съгласие. ПСЖ прие офертата на Ал-Араби от 45 млн. евро още преди 10 дни, като сега се очаква Верати да лети за Доха в следващите 24 часа, където да премине задължителните медицински тестове и да подпише с новия си отбор до 2026 г.

Италианецът бе желан през лятото от европейските грандове като Барселона, Байерн и Челси, но голямата му заплата забави преговорите и в крайна сметка до трансфер не се стигна. Той бе искан и от саудитския Ал-Хилал, но преминаването му там също не се осъществи.

Marco Verratti to Al Arabi, here we go! Verbal agreement finally sealed with the Italian midfielder who’s set to sign on a permanent deal with Qatari club 🇶🇦🇮🇹 #AlArabi

Understand Verratti will travel to Doha in the next 24 hours.

PSG agreed on €45m fee 10 days ago, it’s done. pic.twitter.com/sUyKjqdhG0

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) September 10, 2023

Верати прекара 11 години в Париж след трансфера си от Пескара през 2012 г. Той изигра 416 мача за ПСЖ, като е на второ място по брой изиграни срещи в историята на френския клуб - с 20 по-малко от Жан-Марк Пилорге. В тях италианецът вкара 11 гола и даде 61 асистенции.

Той е и най-успешният играч в историята на клуба и във френското първенство, като има цели 9 титли, 6 купи на Франция, 6 купи на Лигата и 9 Суперкупи на Франция. От началото на сезона обаче той не попадаше в състава на парижани, като не бе включен и в състава, който се регистрира за Шампионската лига. Очаква се в Катар да заиграе и друг играч на ПСЖ, който вече не получава шансове на “Парк де Пренс” - Юлиан Дракслер.