Слушай на живо: Черна гора - България

Тази вечер националният отбор на България излиза срещу Черна гора в Подгорица в среща от европейските квалификации. С нея де факто започва "второто полувреме" на борбата в групата, като до този момент футболистите на Младен Кръстаич имат две равенства и две загуби, което отрежда на "лъвовете" последно място във временното класиране. Срещата на Градския стадион в Подгорица, който не може да се хвали с добра тревна настилка, започва в 19:00 ч.

Българските играчи пристигнаха в Черна гора след поражение с 0:1 от Иран в контролен двубой, игран на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Така те продължават да нямат победа през календарната година, след като са изиграли общо пет мача - четири от квалификациите и проверката с иранците.

23

Очаква се Кръстаич да направи промени спрямо срещата на "Колежа" преди три дни, когато сръбският специалист включи в игра трима дебютанти - Димитър Митов, Лукас Петков и Преслав Боруков. След загубата от азиатците Кръстаич призна пред медиите, че е недоволен от играта на нашите през първите 45 минути, когато падна и попадението на гостите. В Подгорица той добави, че очаква от "лъвовете" реакция в положителна посока. 

Победа над черногорците може да върне трикольорите в играта, като към момента България е на пет точки от втората позиция в групата, която праща на финалите на Евро 2024. По-късно вечерта Сърбия гостува на Литва в Каунас, като футболистите на Драган Стойкович вече си осигуриха поне място на плейофите за европейското през Лигата на нациите.

При успех в Подгорица, "лъвовете" ще гонят задължителни три точки над Литва на домашна сцена, след което ще трябва да търсим добър резултат и срещу лидера Унгария у дома, за да имаме шанс да се хвърлим в Белград за победа, каквато изпуснахме за секунди срещу сърбите в Разград.

Същевременно Черна гора, която има пет точки в актива си, загуби две точки и самочувствие срещу Литва преди три дни, когато Стефан Савич и компания достигнаха само до 2:2 в Каунас. Последваха омърлушени мнения в черногорския лагер, като капитанът Стеван Йоветич се изказа остро против представянето на по-младите си колеги. Наставникът на черногорците Миодраг Радулович пък призна вчера, че ще извърши четири-пет промени в своя състав спрямо мача с литовците. 

Така България излиза за победа над Черна гора точно 26 години след златния гол на великия Трифон Иванов в мрежата на Русия, който класира националния отбор за последен път на световно първенство. 

ЧЕРНА ГОРА - БЪЛГАРИЯ

Вероятни състави:

Черна гора: Миятович, Вуячич, Савич, Томашевич, Савичевич, Янкович, Марушич, Вукчевич, Шчекич, Кръстович, Йоветич

България: Иван Дюлгеров, Валентин Антов, Димо Кръстев, Илия Груев, Патрик-Габриел Галчев, Ивайло Чочев, Андриан Краев, Йоан Стоянов, Кирил Десподов, Спас Делев, Георги Русев. 

Филип Друмчев, Подгорица