ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Световният шампион Аржентина започна трудно защитата на титлата си в квалификациите за Мондиал 2026. Трикратните първенци на планетата едва пречупиха Еквадор с 1:0 на препълнения до краен предел "Монументал".

Излишно е да се споменава името на голмайстора – Лео Меси. Излишно е да се казва и как падна голът – след брилянтно изпълнен пряк свободен удар.

Магьосникът взриви трибуните в 78-ата минута.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Аржентина владееше много повече топката, но трудно намираше път към противниковата врата. В 14-ата минута изстрел на Меси профуча близо до целта. После чак в 45-ата минута Лаутаро Мартинес се озова на добра позиция, но и той стреля неточно.

В 57-ата минута домакините имаха нова възможност, но ударът на Николас Таляфико се нареди до тези от първата част на Меси и Лаутаро - над гредата.

За да дойде 78-ата минута, когато звездата на Лео пак озари Аржентина. Той изпълни безупречно фаул пред наказателното поле и закова топката в мрежата. Слисаният вратар Ернан Галиндес като препариран изгледа траекторията на кълбото.

До края Аржентина профука още два шанса за гол. Първо Анхел ди Мария, а сетне и Есекиел Паласиос не можаха. При второто положение Галиндес се намеси по блестящ начин.

След като спечелиха титлата в Катар на 18 декември 2022 година, световните шампиони са изиграли до момента пет мача - четири контроли и една квалификация. 
2:0 с Панама, 7:0 с Кюрасао, 2:0 с Австралия, 2:0 с Индонезия и сега 1:0 с Еквадор. Статистиката показва нито един допуснат гол и голова разлика 14:0.  

На 12 септември Аржентина гостува на Боливия във втората си  световна квалификация, а на другия ден Еквадор приема Уругвай.