Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте се опита да избегне въпроси относно скандала, предизвикан от целувката на шефа на футболната федерация на страната Луис Рубиалес по устните на звездата на женския отбор на иберийците Джени Ермосо след победата на нейния отбор на финала на Световното първенство за жени.

В навечерието на квалификацията за Евро 2024 в Тбилиси срещу Грузия, когато Испания ще се опита да се реваншира за загубата си с 0:2 от Шотландия, Де Ла Фуенте бе видимо раздразнен от въпросите за скандала с Рубиалес.

"Предстои ни много важен мач. Трябва да спечелим утре с поглед върху класирането за Европейското първенство и сме фокусирани само върху това", каза Де Ла Фуенте на пресконференцията преди мача.

"Искам да се представим достатъчно добре, за да спечелим“, добави Де ла Фуенте, опитвайки да избегне въпрос за мнението му относно решението на Испанската футболна федерация да уволни треньора на жените Хорхе Вилда, тъй като и двамата бяха критикувани за подкрепата за Рубиалес, когато той каза, че няма да подаде оставка.

Полузащитникът Родри каза, че играчите са имали среща с Де Ла Фуенте, за да решат проблема.

"Първото нещо, което направихме, беше да се съберем, за да поговорим за ситуацията и отговорността да се изразяваме като мъжки отбор на Испания“, каза Родри.

"Треньорът даде своите обяснения. Това е неприятна ситуация, в която се намираме всички, включително треньорът. Не бяха лесни седмици за него", добави халфът на Манчестър Сити.