Селекционерът на младежкия ни национален отбор Александър Димитров похвали футболистите си след равенството (1:1) като гост на Естония в първи мач от квалификациите за европейско първенство. Той благодари на Младен Кръстаич и Георги Иванов за това, че са се съгласили да му дадат състезатели от първия тим на България.

“Съжаляваме, че не победихме. С такава нагласа влязохме в двубоя, вкарахме един отличен гол, но за съжаление допуснахме една слабост в защита. С дузпата резултатът се изравни и не можахме да отбележим втори гол. Доволен съм от играчите. Тези, които слязоха от мъжкия, благодаря на Кръстаич и Георги Иванов, че ни дадоха тези играчи. Вдигнаха нивото. Още малко трябва да се пипнат нещата и мисля, че още по-добре може да се представим.

След гола помислиха, че лесно ще победим този противник. Въпреки че във времето, в което работихме заедно, говорихме, че няма лесни противници и трябва да сме концентрирани докрая. Пропукахме се и направихме тази дузпа. Имахме няколко положения след това. Можем да искаме малко повече разнообразие пред противниковото наказателно поле.

Идеята бе да осъществим игрови натиск. Направихме го, но не толкова, колкото на мен ми се искаше. Пред гола трябва да подобрим взаимодействията, трябва да имаме малко по-добра реакция при загуба на топка. Трябва по-бързо да атакуваме хората с топка и да затваряме пространствата", разясни селекционерът на младежите.

"Израел е изключително сериозен съперник. Силен състав. Мачът ще бъде много труден. При нас водещо е отборната работа и върху това ще работим. За всяко нещо си трябва време", допълни Димитров по повод предстоящия сблъсък срещу Израел след няколко дни.