Диагоналът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов сподели, че сервисът ще бъде от ключова роля за “лъвовете” в предстоящия осминафинален сблъсък във Варна срещу Франция на продължаващото Европейско първенство. Двубоят срещу “петлите” в Морската столица е в петък от 20:30 часа.

“Бих казал, че след първия мач напрежението трябваше да е отминало", сподели Соколов пред камерата на Sportal.bg. "Публиката винаги е до нас и ни подкрепя, независимо от всичко. Този път се надявам да ги зарадваме, защото винаги ни дават страхотни емоции и заслужават победа.

В световен аспект сервисът е най-голямото оръжие на всеки отбор. В модерния волейбол е така - сервис и блок, независимо дали си добър в защита или не. Те посрещат много добре и са разнообразни в атака, така че наистина ще трябва да ги натиснем на сервис.

Понякога на тренировки нещата се получават по-добре и това може да ни изиграе лоша шега. Волейболът е игра на грешки и ние трябва да бъркаме възможно най-малко, а да се надяваме те да сбъркат.

Не съм гледал мачовете им от груповата фаза, днес гледахме видео. Ървинг Нгапет има физически проблеми, аз си говорих с него и той ми каза, че се чувства все по-добре.

Аз лично психически разпуснах след мачовете от груповата фаза. Нормално е да има умора след пет мача, но тя няма значение, защото при всеки я има на този етап.

Публиката може само да ни помогне. Силно се надявам да успеем да ги зарадваме. Нека да видим как ще почне мача и да видим какво ще се случи.

Всеки иска да докаже, че може да играе волейбол на най-високо ниво. Няма никого от момчетата, който да се чувства “зелен”, каза Соколов.