България загуби от Словения последния си мач от група В на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Италия, България, Северна Македония и Израел. 

Националите отстъпиха на лидера с 0:3 (31:29, 25:22, 32:30) гейма и на осминафиналите ще играят срещу отбора на Франция.

Най-резултатен за България стана капитанът Цветан Соколов със страхотните 23 точки (3 блока, 2 аса и 60% ефективност в атака).

“Въпреки че изиграхме най-добрия си мач, резултатът няма как да ни удовлетворява. Видяха се много положителни моменти. Разликата беше в две точки. Не ни стигна съвсем малко. Нека да гледаме напред. Да се възстановим по най-бързия начин. Трябва да погледнем на някои малки детайли, за да можем да победим Франция. Надявам се да изиграем хубав мач. Ще ни бъде много трудно. Дано играем по-добре, отколкото днес. И каквото сабя покаже. Гарантирам, че отборът ще даде максимума. Това вече е елиминационен кръг и загубим ли, отиваме вкъщи. Всички ще играем на 100 процента и ще се борим за победата. Огромно благодаря към публиката. Хората показаха, че са с нас. Те са седмият играч на корта. Съжалявам, че не ги зарадвахме с красива победа. Дано успеем в следващия мач. Няма значение, че днес загубихме с 0:3. Играхме много интензивен и емоционален двубой. Щастливец съм, че участвах него”, заяви Цветан Соколов пред Sportal.bg.

Снимки: Startphoto